De beste workouts voor vrouwen

Aangezien een vrouwenlichaam anders is dan een mannenlichaam, zijn dus naast een ander vetpercentage, ook de spieren verschillend (qua grootte bijvoorbeeld). Daarom is er ook verschil in welke oefeningen geschikt zijn voor mannen en welke voor vrouwen. Over het algemeen zijn de meeste oefeningen voor beiden geschikt, toch zijn bepaalde oefeningen voor vrouwen geschikter dan voor mannen. Daarom geven wij op in het vervolg de top 10 beste workouts voor vrouwen.

Tone Up for Your Two-Piece is uitermate geschikt voor alle spieren die specifiek voor vrouwen belangrijk zijn, zoals de billen, de onderkant van de buik, de binnenkant van de benen en de schouders. Hierdoor vrouwen zich zekerder in hun kleding en de bikini in de zomer.

– Single-Leg Deadlift: de eerste oefening is erg goed tegen rugpijn en wordt staand uitgevoerd. De bedoeling is dat je je voorste been met licht gebogen hoek neerzet. Het andere been moet min of meer in een rechte lijn naar achter. Het is mogelijk om een paar dumbbells te gebruiken.

– Side Plank: deze plank is het zelfde als een gewone plank, maar dan op de zij. Hierbij steun je op je rechteronderarm en elleboog en de buitenkant van je rechtervoet. Je lichaam probeer je zo recht mogelijk te houden als een soort muur, waarbij je je linkerhand recht omhoogsteekt. Hou dit voor 30 seconden vol en wissel dan van kant

– Push-up: de push-up is misschien wel de bekendste krachtoefening waarbij je steunt om je handpalmen en tenen. Het is de bedoeling dat je min of meer recht leunt op jet tenen en handen om vervolgens van een houding met gebogen armen en je gezicht dicht bij de grond, omhoog drukt totdat je gestrekte armen hebt. Let erop dat je lichaam recht blijft door je buikspieren aan te spannen.

– Second Posistion Plies: deze oefening is voor de billen en de binnenkant van de dijen. Het is de bedoeling dat je wijdbeens gaat staan, in ieder geval wijder dan je schouders. Zet je armen in de zij en zak door je benen tot ze min of meer horizontaal staan. Daarna moet je weer omhoog.

– Cardio Intervals: cardiotraining gaat over de conditie. Door middel van intervaltraining probeer je die conditie te verbeteren. Het is de bedoeling dat je steeds een aantal minuten intensief loopt, met tussendoor pauzes. Een voorbeeld zou kunnen zijn: 3 minuten op 50% van je vermogen, dan 20 seconden op 75% van je vermogen en daarna 10 seconden op je maximale vermogen. Daarna rust nemen en herhalen.

– Triceps Extension: Bij deze oefening wil je de spieren uitrekken. Je kunt hiervoor gewichtjes gebruiken, maar dat hoeft niet. Zet je ene been voor je ander op een behoorlijke afstand. Zo ver dat je achterste been gestrekt is. Leun dan voorover, over je voorste knie heen.

– Stepups: hiervoor kun je een normaal bankje gebruiken. De bedoeling is dat je standaard een been als standbeen gebruikt en een om mee te stappen. Een voet blijft dus aan de grond, de ander stapt op het bankje en trekt het lichaam mee omhoog totdat het been gestrekt is. Daarna land je weer op je standbeen.

– Brug: deze houden je min of meer pijnvrij omdat je spieren worden uitgerekt. Je moet met je gezicht naar boven steunen op je platte voeten, terwijl je knieën gebogen zijn. Vervolgens is het de bedoeling om de heupen omhoog te bewegen, zodat er ruimte onder de rug ontstaat. Daarna ga je weer naar de startpositie.

– Plank with Arm Raise: dit is gewoon een normale plank, waarbij en van de handen vooruit wordt gestoken.

– Shoulder Stand: voor de wat lenigere mensen onder ons is deze oefening zeker geschikt. Hierbij steun je op je schouders, nek en bovenarmen en gaan je benen recht de lucht in.

Oefeningen voor verschillend gevormde lichamen

Los van het feit dat vrouwenlichamen enorm verschillen van mannenlichamen, zijn er ook grote differenties tussen vrouwenlichamen op zich. Zo heb je vrouwen met een peervormig lichaam, een atletisch lichaam, een lichaam met vormen en met een recht lichaam. Voor vrouwen met een peervormig lichaam moeten qua training wat meer de aandacht leggen op armen en schouders, omdat ze beneden van breder zijn dan boven. Vrouwen met weinig vormen, die een recht lichaam hebben, moeten wat meer de accenten leggen op hun middel en billen.

De vrouwen met een lichaam met zowel boven als onder ronde vormen moeten juist de nadruk wat meer leggen op hun armen en benen, terwijl de vrouwen met een atletisch lichaam, die brede schouders en smalle heupen hebben, moeten het accent over het algemeen leggen op de heupen en billen.