De beste manier om een heldere, stralende huid te krijgen

Er zijn verschillende theorieën over wat de geschikte middelen zouden zijn om een hele goede huid te krijgen. Op deze pagina geven wij een overzicht van de tien best werkende middelen die ervoor zorgen dat je huid in optimale staat zal verkeren. Het is door verschillende dermatologen bevestigd dat deze producten en middelen absoluut ten goede komen van je huid.

– Citroen. Het zure element van de citroen zorgt ervoor dat alle dode cellen worden verwijderd, waardoor je huid wordt gereinigd met een puur natuurlijk product. Bovendien helpt de vitamine c die in citroen zit bij het herstellen van gekwetste cellen. Het zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces van cellen wordt bevorderd. Je kan citroen toedienen in de vorm van sap, door citroenen te persen, of het te mengen met honing of suiker.

– Kurkuma. Kurkuma schijnt ook een goed middel te zijn voor een huid die wel een schoonmaakbeurt kan krijgen. Het zorgt ervoor dat littekens deels geheeld kunnen worden en het kan ook helpen tegen brandwonden of allergieën.

– Honing. Een goede huid moet vochtig gehouden worden, waar honing uitstekend voor gebruikt kan worden en heeft ook een antibacteriële werking.

– Aloë Vera. Ook Aloë Vera is goed voor de huid, omdat het antibacterieel werkt en helpt om bacteriën die acne en geïrriteerde huid veroorzaken, te doden.

– Bakpoeder. Hoewel het verrassend lijkt, is bakpoeder absoluut goed voor je huid. Het zorgt ervoor dat de pH-waardes van je huid in balans komen. Het is ook handig tegen onder ander vuil en dode huidcellen doordat het ze verwijdert.

– Komkommer. Iedereen heeft het wel eens gedaan. Een lekker maskertje op in de avond met twee schijfjes komkommer op je ogen. Maar blijkbaar is komkommer echt goed voor je huid. Het werkt namelijk hydraterend, daarnaast kan het beschadigde huidcellen herstellen en dode huidcellen verwijderen.

– Papaja. Papaja is goed voor de textuur van je huid en zorgt voor een helder gloed. Bovendien bevat de vrucht enzymen die antibacterieel werken en wond helende eigenschappen hebben.

– Walnoten. Walnoten bevatten antioxidanten, die helpen mogelijk beschadigde huid te herstellen.

– Kokosnoot-olie. Ook deze olie bevat antioxidanten en werkt hydraterend.

– Mint. Menthol dat in mint zit, zorgt ervoor dat je huid straalt en gezond aanvoelt.

7 stappen naar een betere huid

– CTM: Cleansing, Toning, Moisturizing, is waar dat voor staat. Deze drie begrippen zijn essentieel en moet je beschouwen als nieuwe religie voor een goede huid. Met je huid bezig zijn moet een soort routine vormen, zodat het een automatisme wordt en je dus nooit iets vergeet te doen.

– De kwaliteit van je huid is ook afhankelijk van wat je eet. Als je heel veel van een bepaald product eet dat niet zo goed is voor je huid, ga je dat absoluut terugzien. Zorg ook dat je voldoende water drinkt ter hydratatie.

– Op de derde dag bij stap 3 moet de dode huis exfoliëren waardoor een zachte, nieuwe en schone huid ontstaat.

– Bij stap 4, op de 4e dag zal je huid al gezondheid uitstralen. Je zult al verschil zien ten opzichte van de eerste stap. Zorg wel dat je door gaat met je routine.

– Het is ook belangrijk om vanaf dag 5 je gezicht te masseren met aloë vera gel, nadat je je huid hebt verzorgd en schoongemaakt. Daardoor wordt de bloedcirculatie in je gezicht beter.

– Bij stap 6 moet de huid weer exfoliëren. Het beste is als je dit twee keer per week doet, zodat je huid blijft stralen.

– Blijf veel water drinken en zorg dat je CTM-methode blijft volhouden.