Beste workouts voor de perfecte billen

Tegenwoordig zijn voor zowel mannen als vrouwen de vrouwenbillen enorm belangrijk. Waar mannen de billen van de vrouw een van de aantrekkelijkste lichaamsdelen van de vrouw vinden, daar willen de vrouwen ook dat hun billen mooi gevormd en gespierd zijn. Veel vrouwen zijn daarom bezig om hun billen flink te trainen, omdat je door het trainen van je billen, de spieren in die billen kunt trainen. Hierdoor worden je billen ‘groter’ of ‘ronder’, maar in ieder geval gespierder.

Daarvoor zijn verschillende oefeningen geschikt, die wij in het vervolg op een rij zullen zetten.

– Squats: de bekendste en meest gebruikte manier van het trainen is waarschijnlijk de squat. Deze oefening zorgt voor een enorme verbranding van calorieën, doordat veel spiergroepen worden aangesproken. Onder andere dus de dijen, buikspieren en billen. Het is de bedoeling dat je met licht gebogen knieën en je armen vooruit naar beneden zakt totdat je bovenbenen min of meer horizontaal staan. Daarna ga je weer omhoog naar de startpositie. Ook kun je vanaf een verhoging naar beneden stappen als je het moeilijk wil maken.

– Squat Jumps: deze oefening is dezelfde als de gewone squad met als verschil dat, wanneer je weer omhoog gaat naar de startpositie, je vervolgens een sprong maakt, alvorens voor de volgende keer naar beneden zakt.

– Walking Lunges: Deze zijn zeer geschikt voor je dijen en billen. Zet je ene been voor en je andere been achter en zorg dat beide knieën in 90 graden zijn gebogen. Zet dan een stap naar voren waarbij je voorste been je achterste wordt en helemaal gestrekt is. Het achterste been wordt het voorste been en moet 90 graden in de lucht zijn. Zorg ook dat je lichaam rechtop is.

– Bulgarian Split Squats: Hierbij heb je een bankje nodig, waarbij je voorste been gestrekt is op de grond en de achterste voet op de bank, met je knie gebogen. Zak dan naar beneden totdat je voorste been ongeveer 90 graden is en ga dan weer omhoog.

– Donkey Kicks: Ga op je knieën en handen zitten en schop je been steeds gebogen naar achter en wissel ook van been.

– Single Leg Glute Bridge: De startpositie is met je rug op de grond waarbij een van de benen gebogen is en met de voetzool op de grond steunt. Het andere been is gestrekt en wordt net boven de grond gehouden. Verder steun je aan de bovenkant van het lichaam op schouders en nek en zijn je armen gestrekt langs je lichaam. Beweeg je gestrekte been en je heupen steeds naar voren, maar houd je been gestrekt.

– Fire Hydrant with Kick: Hierbij zit je op een knie en je beide handpalmen. Het andere been is gebogen en op gelijke hoogte horizontaal aan de romp. Vervolgens moet het hooggeheven been naar buiten en binnen gebracht worden.

Een tip is om online verschillende mensen te gaan volgen, aangezien veel ervaren dames, die al jaren hun billen trainen, je daar nog verdere uitleg kunnen geven over hoe en wat. Wel is altijd belangrijk dat je de oefeningen correct uitvoert, anders kan je last krijgen van bepaalde spieren of maak je de spieren die je wil trainen helemaal niet sterker.