Beste fitnessorganisaties in de Nederlandse Provincies

De aanwezigheid van fitnesscentra en sportscholen in Nederland is aanzienlijk gestegen. De laatste jaren letten Nederlanders meer op hun voeding en gezondheid. Dit gaat natuurlijk gepaard met een gezonde fysieke gesteldheid.

Het is dus logisch dat er meer sportscholen en fitnesscentra worden geopend. Elk jaar wordt de Dutch Fitness Awards georganiseerd om prijzen uit te delen aan mensen in de fitnessbranche. Met deze prijzen worden de hardwerkende mensen beloond voor hun werk en moeite in dit vakgebied.

In Amerika zijn er ook prijzen voor fitnesscentra en voor de mensen die werkzaam zijn in deze sector. In de VS is deze tak van werk al groter dan in Nederland. Daar zijn er meer categorieën waarin mensen prijzen kunnen verdienen. De Nederlandse fitnessfanaten zijn wel ontzettend blij met de uitreiking van de Dutch Fitness Awards. Zo kan hun bedrijf nationaal en misschien zelfs internationaal op de kaart worden gezet.

De winnaars per provincie

In Noord-Brabant sleepte Fitness4All de eerste binnen. In Flevoland is RAF Sport het fitnesscentrum dat aan het langste eind trekt. Het Bewegingscentrum Drachten won de prijs voor de provincie Friesland. In Gelderland was Healthclub Heijenoord de winnaar en in Groningen was Sportcentrum Baheftlili de gelukkige. Limburg kende Lifestyle Gennep als de uiteindelijke winnaar. In Noord-Holland viel Fresh Health & Fitness Amsterdam in de prijzen. In Drenthe was Sport En Speelpaleis Hoogeveen de nummer één. Overijssel had De Sportschool Goor als winnaar en in Utrecht won Sport 2000 Leusden. In Zeeland heeft Zumbapassie een prijs in ontvangst genomen, zo ook Bezemer Fitness in Zuid-Holland.

Algemene informatie

Er zijn stemperiodes waarin mensen kunnen stemmen op hun favoriete fitnesscentrum. Na deze periode zijn er in elke gemeente twee winnaars. Van deze twee winnaars heeft er één de meeste stemmen en de andere heeft het hoogste waarderingscijfer. Uiteindelijk komt er per provincie een winnaar. De vakjury bepaalt uiteindelijk wie de landelijke winnaar wordt en in de prijzen valt.

De stemmen worden uitgebracht op een bepaalde manier. De kiezers kunnen cijfers geven voor een aantal categorieën zoals, prijs/kwaliteit verhouding, resultaatgerichtheid, veiligheid, communicatie en enthousiasme. Het minimumaantal stemmen om een titel te behalen is dertig. Dit jaar kon er ook gestemd worden via sms. Dit was nieuw dit jaar en zal hoogstwaarschijnlijk volgend jaar ook weer gebeuren. Op deze manier wordt het nog makkelijker om je stem te laten gelden.

Sinds 2017 worden er ook nog andere prijzen uitgedeeld. Zo kunnen de fitnesscentra en persoonlijke trainers in Nederland ook nog in prijzen vallen door een goede beoordeling te hebben. Ze kunnen een Bronze Award winnen met een beoordeling tussen 8,5 en 9,0. De Silver Award is er voor een beoordeling tussen 9,0 en 9,5 en tenslotte is er een Golden Award voor de uitstekende beoordelingen hoger dan 9,5.

De uitreiking van deze Awards vindt plaats in de studio’s in Aalsmeer. Deze spectaculaire avond verloopt geheel zoals een uitreiking hoort te verlopen. Gezelligheid alom voor de deelnemers, juryleden en natuurlijk de gasten. Er is wel een maximum van 800 kaartjes beschikbaar voor deze avond. Het is dus verstandig enige tijd van tevoren kaartjes te bestellen als je aanwezig wilt zijn bij de Dutch Fitness Awards.

Persoonlijke trainers

In deze categorie zijn uiteraard prijzen te winnen voor de beste persoonlijke trainers van Nederland. Ook deze categorie wordt beoordeeld per provincie. Net als de landelijke prijzen voor fitnesscentra, worden ook de persoonlijke trainers geselecteerd door de meeste stemmen en het hoogste waarderingscijfer. Uiteindelijk komt er één winnaar per provincie en deze trainers zullen worden beoordeeld door de vakjury. De trainer met de beste gemiddelde waardering wint uiteindelijk de landelijke prijs. Deze categorie wordt aangedreven door FitMasterFreddy. Dit is een softwareprogramma voor persoonlijke trainers.