Anti-ouder worden geheimen

Er gaan een hoop verhalen en fabels rond over of het daadwerkelijk mogelijk is of ooit zal zijn om het ouderdomsproces te stoppen. Dit lijkt op het eerst oog nauwelijks haalbaar, toch is het mogelijk om de natuur een handje te ‘helpen’ als je daar interesse in hebt. Er zijn door de eeuwen heen verschillende theorieën over geweest over het feit of iets is dat ervoor zorgt dat je jonger wordt. Nauw lijkt dat voorlopig nog niet het geval, toch is het mogelijk om je er jonger uit te laten zien of je jonger te laten voel. Dit kan bijvoorbeeld door de huid heel goed te verzorgen, zodat er pas later rimpels komen.

Hierdoor is het mogelijk dat vrouwen tot op latere leeftijd zonder veel rimpels rond hoeven te lopen, al verschilt dat natuurlijk per persoon. Er zijn tegenwoordig een aantal dingen die door dermatologen worden aangeraden en die mogelijk je huid zouden helpen verbeteren. Deze top 5 van meest populaire middeltjes zullen we op deze pagina op een rij zetten. Verder gaan we nog langs een aantal andere theorieën en middeltjes die goed zouden zijn voor de huid.

Een voorbeeld van zoiets is het gebruiken van sesamolie. Er zijn vrouwen geweest die iedere ochtend hun hele lichaam hebben ingesmeerd met sesamolie in de hoop daar een betere huid van te krijgen. Het schijnt goed te zijn voor de bloedcirculatie en voor de hydratatie van de huid. Ook visolie wordt genoemd als een middel dat gebruik kan worden om te huid goed te verzorgen. De omega3-visoliepillen dragen bij aan het groeien van je haar, het soepel laten lijken van je huid en het draagt bij aan de gezondheid van je hart en versterkt je immuunsysteem.

Een andere tip die door veel mensen is dat je je tanden lang mooi kunt houden door veel dranken heel langzaam te drinken. Door een uur lang te doen over je koffie, sap of thee zouden je tanden tussendoor kunnen herstellen elke keer dat je drinkt. Teveel en te vaak make-up opdoen is ook zeker niet goed voor je huid. Bovendien is het belangrijk dat het iedere avond van je gezicht is verwijderd wanneer je naar bed gaat. Ook is het niet aan te raden om heel vaak witte suiker te eten.

Die suiker zorgt namelijk voor de versnelling van het ouderdomsproces. Eet in plaats daarvan veel fruit en groente, dat is veel beter voor je huid. Wees ook zuinig op je ogen en de huid daaromheen. Die huis is namelijk vaak gevoelig voor veel crèmes, waardoor het aan te raden is een aparte gel aan te schaffen die geschikt is voor zeer gevoelige huid. Verder zijn ook massages erg goed voor je lichaam, door de knopen en stress uit je lichaam te verwijderen, zit je een stuk beter in je vel.

5 tips van dermatologen

De mensen die er echt verstand van hebben, hebben zelf ook een persoonlijke lijst samengesteld met daarom de middelen die echt werken tegen het ouderdomsproces. Het gaat om verzorgingsmiddelen die goed zijn voor je lichaam.

1. Wees net zo actief bezig met wat je in je lichaam stopt, als wat je op je lichaam smeert. Er zijn namelijk genoeg meisjes en vrouwen die van allerlei middeltjes, crèmepjes en make-up op hun huid smeren, waarvan ze helemaal niet weten of het wel goed is en wat het precies doet. Heel veel van deze middeltjes zijn absoluut schadelijk. Zorg in ieder geval dat je genoeg omega3 en vitamine D binnenkrijgt. Ook veel water drinken wordt aanbevolen.

2. Halveer je blootstelling aan de zon. Hoe lekker het ook is om te zonnen, het is niet goed voor je huid om te lang in de zon te liggen. Gebruik zonneschermen of parasols, zorg dat je in de schaduw staat en ga alleen in de morgen en avond de straat op.

3. Gebruik een retinoïde, die in principe bij de dokter te verkrijgen zijn. Mocht je het willen gebruiken, dan is het wel aan te raden om alle instructies zeer nauwkeurig op te volgen.

4. Zorg dat je een bepaalde routine hebt wat betreft verzorging van je huid. Voorkom te veel blootstelling aan de zon, was iedere avond je make-up van je gezicht etc. Dit zorgt voor automatisme.

5. Ook zou je nog cosmetische processen kunnen gaan volgen, die helpen om je huid te laten herstellen.